Nuorten EM-kisat ovat käynnissä Kaakkois -Romaniassa, Constantan Mamaiassa, joka on Mustanmeren rannalla. Kisapaikkana on Pavilion Expozitional, joka on suuri ja uudehko vuonna 2009 avattu messukeskus. Kisassa on 1142 pelaajaa lähes viidestäkymmenestä maasta, ja kaikki pelaavat samassa suuressa tilassa.

Nyt kisaviikolla Mamaiasa on päivittäin ollut  yli 25 astetta ja pelipaikka onkin tuntunut lämpimältä ainakin suomalaisesta näkökulmasta katsoen. Koska kunnollista ilmastointia ei siellä ole, on ainakin useamman tunnin pelin jälkeen pelaajien olo melko kuuma, mikä tuo lisähaastetta peleihin.

Kisa on yli puolessa välissä ja kaikki suomalaiset ovat pikkuhiljaa ehtineet tottua olosuhteisiin ja saanet avattua myös pistetilinsä. Sunnuntai oli lepopäivä peleistä ja osa pelaajista kävi tutustumassa kaupunkiin ja osa vietti päivää hotellilla. Hotelli sijaitsee n. 7 km päässä kisapaikasta, jonne järjestäjät ovat hoitaneet bussikuljetuksen. Maanantaina pelattiin kuudes kierros ja pelejä jatkuu torstaihin asti.

”Joukkue on toistaiseksi menestynyt suunnilleen vahvuuslukujen mukaisesti. Tämä johtuu ainoastaan suomalaisille lähes tuntemattomista sääoloista, jotka ovat haitanneet pelisuorituksia. Nyt kuitenkin akklimatisoituminen on saatettu loppuun, joten loppukierroksilla suomalaiset tulevat ottamaan lähes täyden potin!” vakuuttaa matkanjohtaja ja valmentaja Tapani Sammalvuo.

Tulospalvelu löytyy chess-resultsista: http://chess-results.com/tnr296077.aspx?lan=18&art=25&fedb=FIN&turdet=YES&flag=30&wi=984

Lentokentällä pelattiin shakkia, mitäs muutakaan?

Valmistautumista peliin

Hotellin rantaa

Pelipaikka

Mainoksia ympäri kaupunkia

Pelaajia riittää!

Koko joukkue kasassa, voitot kotiin päätöskierroksilta!

Teksti ja kuvat: Sarabella Norlamo