Koulutukset

Suomen Shakkiliiton koulushakkitoiminta edistää kasvatus- ja opetustehtävissä toimivien henkilöiden valmiuksia hyödyntää shakkia omassa työssään lasten ja nuorten parissa. Koulushakilla löytyy valmis ja helppokäyttöinen uutta OPSia noudattava shakin opetusmateriaali, joka sisältää 10 valmista oppituntia. Materiaali sopii erityisen hyvin myös niille opettajille ja ohjaajille, joilla ei ole ennestään kokemusta tai osaamista shakista.

Koulushakkitoiminta tarjoaa erilaisia koulutuksia shakkiin liittyen. Koulushakin tarjoama peruskoulutus on tiivis kolmen tunnin paketti (1 x 3 h tai 2 x 90 min), jossa opettajat ja ohjaajat oppivat shakin alkeet ja tutustutaan valmiiseen oppimateriaaliin. Koulutuksen jälkeen kasvattaja / opettaja / ohjaaja osaa pelata shakkia sekä osaa hyödyntää Oivalluksia, onnistumisia ja oppimisen iloa -materiaalia omassa työssään.

Koulutuksia on järjestetty koulukohtaisina VESO-koulutuksina tai sitten koulutusta on tarjottu halukkaille opettajille ja ohjaajille heille sopivaan aikaan. Muutamilla paikkakunnilla koulutukseen ovat osallistuneet esimerkiksi aamu- ja iltapäivätoiminnanohjaajat.

Opettajilta ja ohjaajilta kuultua: ”Loistava oppimisympäristö”, ”Tosi mielenkiintoisia matemaattisia ulottuvuuksia”, ”Oppilaatkin ihan innostuivat”, ”Peli todella laittaa miettimään ja pohtimaan eri vaihtoehtoja ja seurauksia.”

Kysy lisää koulutuksista:

Kai Sippola
pedagoginen asiantuntija
koulushakki
p. 0400 349185
kai.sippola[at]shakkiliitto.fi