PAIKALLISET JA ALUEELLISET KOULULAISKILPAILUT
Shakissa järjestetään sekä paikallisia että alueellisia koulushakkikilpailuja. Nämä tapahtumat järjestetään yleensä paikallisten seuratoimijoiden toimesta. Tulevat koululaistapahtumat ja tarkemmat tiedot löydät tapahtumakalenterista.

FESTARIT
Koulushakkifestivaalien ideana on tarjota kouluille tapahtuma, joka toimii innostavana tavoitteena koululaisten shakin opettelulle ja harjoittelulle. Konsepti pilotoitiin Luopajärven koululla Kurikassa keväällä 2018. Ensimmäiseen Koulushakkifestivaaliin osallistui 32 oppilasta.

Tapahtumassa koululaiset pääsivät ratkomaan Philidorin perintö -mysteeriä ja ratkomaan liikunnallisia shakkitehtäviä pareittain. Tämän jälkeen pelattiin neljän kierroksen turnaus kahdessa eri sarjassa. Oppilaat olivat itse saaneet valita, pelaavatko kellon kanssa -sarjassa vai ilman kelloa -sarjassa. Ilman kelloa -sarja keräsi tällä kertaa enemmän osallistuja, mutta myös kellon kanssa pelailtiin.

Onnistumisia päivän aikana saatiin lopulta runsain mitoin, sillä osallistujia palkittiin kuudessa eri kategoriassa. Ideana oli se, että jokainen palkitaan vain kerran – siinä kategoriassa, jossa paras sijoituksensa on. Näin onnistumiset jakautuivat mahdollisimman suurelle joukolle koululaisia.

Koulushakkifestivaalit järjestetään koululla shakkiliiton koulushakkitoiminnan sekä  koulun opettajien yhteistyönä. Mukana auttamassa voi olla myös paikallinen shakkiseura.

Ota yhteyttä ja järjestetään koulullasi oma koulushakkifestivaali!

SM-KILPAILUT
Koululaisten SM-kisat järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Syksyisin pelataan henkilökohtainen kilpailu ja keväisin pelataan koulujoukkueiden turnaus. Osallistua voivat kaikki ne, jotka osaavat shakin säännöt. Henkilökohtaiset kilpailut kestävät kaksi päivää, ja turnauksen aikana pelataan 7 peliä eri pelaajia vastaan. Sarjoja on parin vuoden välein 8–20-vuotiaille. Kilpailuissa tytöt ja pojat pelaavat samoissa sarjoissa, mutta palkitaan erikseen.

Koulujoukkueiden SM-turnauksessa pelataan nelihenkisin joukkuein toisia joukkueita vastaan siten, että jokaisella joukkueen pelaajalla on vastassaan toisen joukkueen pelaaja. Koulujoukkueet pelaavat näin yhteensä viisi peliä kahden päivän aikana. Sarjat näissä ovat 1–3 luokat, 4–6 luokat, yläkoulut sekä toisen asteen kouluille on vielä oma sarja.