Suomen Shakkiliiton toiminnan yksi tärkeimmistä painopistealueista vuonna 2018 on ollut koulushakki. Uskomme vahvasti koko lajin tulevaisuuden riippuvan siitä, saammeko houkuteltua nuoria shakkilaudan ääreen. Tätä tavoitetta edistämään liitolla on käynnissä valtakunnallinen koulushakkiprojekti.

Projektin tavoitteena on kouluttaa mahdollisimman paljon opettajia, ohjaajia, shakinharrastajia ja muita asiasta kiinnostajia shakkikerhojen vetäjiksi. Shakkiliiton koulushakkivastaava Kai Sippola laati keväällä helppokäyttöisen Oivalluksia, onnistumisia ja oppimisen iloa –materiaalin, joka sisältää kymmenen valmista shakkioppituntia. Kymmenen kerhokerran jälkeen kerholaisilla on hallussa shakin säännöt ja sujuvaan pelaamiseen vaadittavia perusstrategioita ja -taktiikkoja.

Koulutuksiin osallistujat pääsevät soveltamaan oppimaansa käytännössä

Koulushakkiprojektille on haettu lisärahoitusta monesta eri kanavasta, ja toivottavasti keväällä saamme positiivia rahoitusuutisia. Tällä hetkellä projektia on pystytty edistämään lahjoitusvaroin. Syksyllä on tehty paljon vierailuja eri kaupunkien ja koulujen opettajahuoneisiin sekä rehtorien kanslioihin, ja projekti on herättänyt suurta kiinnostusta.

Opettajilta ja ohjaajilta kuultua: ”Loistava oppimisympäristö”, ”Tosi mielenkiintoisia matemaattisia ulottuvuuksia”, ”Oppilaatkin ihan innostuivat”, ”Peli todella laittaa miettimään ja pohtimaan eri vaihtoehtoja ja seurauksia.”

Koulutuksia on jo järjestetty usealla paikkakunnalla, ja niihin on osallistunut 80 henkilöä muun muassa Ilmajoella, Lapualla, Lempäälässä, Vaasassa ja Porissa. Syksyn koulutukset ovat jo tuottaneet konkreettisia tuloksia, sillä usealla paikkakunnalla on keväällä käynnistymässä koulukerho!

Kevätkausi jatkuu koulutuksien suhteen vilkkaana, kun jo tammi-helmikuussa koulutuksia on tilattu Lapualle, Lempäälään, Kouvolaa, Kokkolaan, Alastarolle, Alavuudelle, Seinäjoelle, Vaasaan, Lohjalle, Kurikkaan, Kalajoelle ja Ouluun.

Jos haluatte koulutuksen paikkakunnallenne, olkaa yhteydessä liiton toimihenkilöihin!

Koulushakin koordinointi,
pedagoginen asiantuntija
Kai Sippola
kai.sippola[at]shakkiliitto.fi
p. 0400 349185

Palvelupäällikkö, Shakkiliitto
Aleksi Olander
aleksi.olander[at]shakkiliitto.fi
040 5116464

Toiminnanjohtaja, Shakkiliitto
Marko Tauriainen
marko.tauriainen[at]shakkiliitto.fi
050 5813500