Auringonnousu
Kaunis auringonnousu torstaiaamulta

10. kierroksella Eino Pölkki mustilla jatkoi taas benko-gambiitin pelaamista, mutta vastustaja ei ottanut uhrattua sotilasta vastaan. Peli eteni tasaisesti kunnes valkean varomaton g2-g4 päästi Einon selvästi parempaan loppupeliin 1-2 sotilasta rikkaampana. Vastustaja luovutti toivottomassa asemassa T + L + sotilas-loppupelissä. Hieno peli Einolta!
Lassi Kokkonen voitti helpohkosti valkeilla caro-kannissa. Peli alkoi samalla tavoin kuin tappioon päättynty peli 8. kierrokselta, mutta Lassi hieman vaihtoi pelitapaansa ja kun musta pelasi varomattoman …f7-f6 haarukoiden valkean ratsut e5ssä ja g5ssä pääsi Lassi sommittelemaan itselleen ison edun. Usein yhtä virhettä seuraa toinen, ja nyt toinen virhe johti kuningattaren tappioon kahden ratsun tehdessä haarukat kuninkaasta ja kuningattaresta siirron välein. Peli loppui sitten siihen. Aku Salosen avaus mustilla onnistui hyvin ja Aku voittikin sotilaan. Sitten valkean hyökkäys alkoi rullaamaan hyvin vaarallisesti ja valkea vei värinsä voittoon mustan kuninkaan seikkaillessa keskellä alariviä. Harmillinen tappio! Lidiian tappiosta ei ole tietoa, valitettavasti Meeri on hieman köhäinen ja hän jätti sekä tänään että huomenna pelit väliin.

Suomalaisten pelaamat pelit 10. kierrokselta sekä 11. kierroksen peliparit

Huomenna viimeinen kierros on jo klo 13.00 Suomen aikaa. Nyt viimeinen rutistus ja sitten lauantaina onkin jo matka kohti kotimaata.

Kommentoin Einon ja Lassin pelit YouTubeen: 10. kierroksen Einon ja Lassin pelit.