Espoon Opinmäen koululla pelattiin lauantaina 4.5.2019 Suomen koulujoukkueiden SM-kisat. Joukkueessa oli neljä pelaajaa ja kisat pelattiin 1-3 lk, 4-6 lk, yläkoulujen ja jatkokoulujen sarjoissa.
1-3 lk ja 4-6 lk mitalien saaneita pelaajia
Kisan 1-3 lk mitalisteja yläkuvassa ja alakuvassa 4-6 lk mitalisteja.
1-3 lk sarjan kultamitalin voitti Englantilainen koulu Helsingistä, 4-6 lk sarjan kullan voitti Vuonitty myös Helsingistä. Yläkoulujen mestaruuden voitti Olarin koulu Espoosta ja jatkokoulujen mestaruuden voitti Päivölän lukio Valkeakoskelta.
Kisassa oli kaikentasoisia shakin pelaajia mukana, osa ihan Suomen huippupelaajia sekä ensimmäisiä shakkikisapelaajiakin! Hauskaa tuntui kaikilla olevan ja suht nopeiden pelien jälkeen lapset touhuilivat niitä näitä koulun käytävillä ja ulkonakin. Tosin lumisateelta vaikuttanut sade hieman viilensi halua leikkiä ulkona. Kisapaikan herkkukahvio oli runsaalla käytöllä ja noin tunti ennen kisan loppua kahviosta oli kaikki myytävä jo loppunut!
Kisassa oli yli 80 pelaajan ryhmä Turusta ja Turun lähialueilta. He tulivat mm. kahdella bussilla kisaamaan. Hienoa turkulaiset! Tuliaisina Turun suuntaan oli ainakin 1-3 lk sarjan SM-hopeamitali, joka matkasi Kaarinaan.

Kisan tuloksiin pääse linkin: kautta.