Toni Vainikka voitti kuvan IM Petr Piskin shakkisimulttaanissa Tsekissä
Toni Vainikka voitti kuvan IM Petr Piskin shakkisimulttaanissa Tsekissä
Toni Vainikka oppi shakin säännöt 7-vuotiaana Hämeenlinnan shakkikerhon Simo Torkkolan opastaessa. Hämeenlinnan shakkikerho on Simo Torkkola etunenässä on ollut tärkeä osa Tonin shakin alkutaipaleella. Noin 10-vuotiaana Toni alkoi pelaamaan lähinnä aikuisista koostuvassa Hämeenlinnan shakkikerhon peli-illoissa. Ensimmäisen kisan hän pelasi 7-vuotiaana HämSKin järjestämässä lasten shakkikilpailussa. Toni on urheilullinen ja on harrastanut monia urheilulajeja, karatea ja shakkia nykyään.
EUn nuorten kisat Kouty Nad Desnoussa on hänen ensimmäinen shakkiturnaus ulkomailla. Toni pelaa HämSKin joukkueessa JSM:ää. Montaa samanikäistä shakkiseuraa ei löydy montaa Hämeenlinnan seudulta, hän tapaa nuorten ja koululaisten SM-kisoissa samanikäisiä nuoria.
Toni on tykännyt shakkileireistä niin Salon SK:n Kemiön leiristä kuin Tampereen Shakkilinnan leireistä. Näissä on päässyt tapaamaan muita samanikäisiä nuoria. EUn kisa U14 ikäsarjassa on onnistunut hyvin ja tämä antaa intoa ja tsemppiä shakin saralla! Koulushakki toivottaa hyviä siirtoja EUn kisaan kahdelle viimeiselle kierrokselle!
Tonin EU-kisan tuloksiin pääsee linkin kautta.